Click on the slide!

Guide

тест

“The Road to Effective Community Support” is the first Guide on Corporate Philanthropy issued in the R. of Macedonia.

Click on the slide!

Supporting companies

Supporting companies Achieving effective philanthropy Development of a corporate philanthropy strategy integrated into the CSR strategy; Creation and administration of giving systems and programs; Monitoring…

More...

Обуки за прибирање средства од локални донатори

Во рамките на проектот „Граѓанското општество посилно со бизнисот и граѓаните“ здружението Конект спроведе 4 обуки за мобилизирање на средства од бизнис секторот и граѓаните. Темите на овие обуки се следниве:

  •               Кампањи за прибирање на средства;
  •      Комуникација, отчетност и транспарентност за успешно прибирање на средства од локални извори.

Обуките се одржаа во Скопје и Охрид и на нив присуствуваа повеќе од 50 претставници на граѓански организации од 14 града од земјата. Главната цел на овие обуки беше граѓанските организации да се стекнат со вештини и знаења кои ќе им помогнат да станат поуспешни во прибирањето на средства од локалните донатори.Учесниците научија како да се подготват пред да тропнат на вратата на локалните донатори, кои се најдобрите начини да им се пристапи на компаниите, како да ги негуваат односите со донаторите, како да ја добијат довербата од компаниите и граѓаните.

Обучувачи на обуката беа: Никица Кусиникова - извршна директорка на Конект, Сашо Мацановски - Трендо, Славица Биљарска Мирчевски и Горан Лазаревски.  

ПОВИК ЗА ОБУКИ ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

ОБУКИ ЗА МОБИЛИЗИРАЊЕ СРЕДСТВА ОД БИЗНИС СЕКТОРОТ И ГРАЃАНИТЕ

 

Со цел да им помогне на граѓанските организации да бидат успешни во прибирањето средства од локални донатори, здружението Конект во соработка со Business in the Community од Северна Ирска организира обуки за мобилизирање средства од бизнис секторот и граѓаните. Обуките се дел од проектот „Граѓанското општество посилно со бизнисот и граѓаните“ финансиран од Европската Унија.

Обуките ќе ви овозможат:

  • - Да научите како да испланирате и спроведете кампања за прибирање средства за вашата мисија;
  • - Да се запознаете со различни приоди и алатки во организирањето на кампањи како што се crowd funding, спонзорирани настани, директен маркетинг и сл. и -да осознаете како да ги одберете вистинските алатки за вашата кампања;
  • - Да научите да се претставите во јавноста како транспарентна и отчетна организација, којашто за граѓаните и компаниите ќе претставува доверлив примател на донации;
  • - Да ги подобрите вашите вештини за комуникација со бизнис секторот и граѓаните како основа за успешно прибирање на средства.

Обуките се составени од два модули на коишто ќе се стекнат погоренаведените вештини и знаења. Првиот модул ќе се одржи вопрвата половина на месец јули или крајот на месец август додека вториот модул ќе се одржи во месец септември. Кај секој модул, едната обука ќе се реализира во Скопје, а другата во друг град во земјава.

Поради голем интерес и ограничениот број на учесници, ќе биде применет организиран пристап во селекцијата на учесниците. За повеќе информаци симнете ги поканата и формуларот за аплицирање.

Пријавувањето е се со праќање на пополнет формулар за аплицирање на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  најдоцна до 16.06.2016 год.

Read more...
   

Ново руво :)

Почитувани соработници и драги посетители. Би сакале да ви соопштиме дека нашиот креативен тим работи на редизајн на страницата, со цел да ви овозможиме сосема ново искуство при пребарување и користење на содржините.

Дотогаш, за сите информации поврзани со донирање, користете ја нашата страница www.donirajpametno.mk или побарајте информации на нашиот блог

Ви благодариме на разбирањето и се гледаме наскоро, во ново руво :)

   

Публикации на КОНЕКТ за ООП

Пет публикации на Конект се користитат особено од малите и средни претпријатија како референтни алатки и материјали при планирање, спроведување и известување за ООП практиките. Публикациите се издадени во рамки на проектот „ООП во РМ“.

Read more...
   

Guide

vodichM

“The Road to Effective Community Support” is the first Guide on Corporate Philanthropy issued in the R. of Macedonia.

Read more...
   
Presentation of the Awards for Best Corporate Social Responsibility Practices in Macedonia for 2010 Law on donations and sponsorships KONEKT – Current Secretariat of the Macedonian Global Compact Network

Nagrada_oop2010_400

pic-5

Global_web

The CSR Coordinating Body of the Republic of Macedonia on 26th of October 2011 announced the National CSR Awards for 2010.
Read more...

Initiative for revisions
Committee on Culture at the Assembly of the Republic of Macedonia recommended introduction of a new Law on donations and sponsorships
 Read more... 

Konekt, as current Secretariat of the Macedonian Global Compact Network , actively works for its future development
Read more...


konekt-blog-190px

VIDEO

Konekt is a member of

gc3

logo-koord-telo

CSR-Regional-Network

amcham_logo

Survey

Have you ever used the tax benefits of the Law on donations and sponsorships?
 

Share your story

If your donation helped solve a problem in your community, share it with us and inspire others to follow your example!
Also, if the association or institution where you work/volunteer was recipient of donation from a citizen or company which enabled you to implement important activity in the community, share it as evidence of the power of philanthropy.

 

Banner sponsors

mesto2

Social Network

  • Facebook: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Skopje/Konekt/361385096631?ref=ts
  • Flickr: 47934501@N06
  • Twitter: konekt_skopje
  • YouTube: AssociationKonekt
donatorti This website was made possible through support provided by Institute for Sustainable Communities (ISC) with funds from United States Agency for International development (USAID).
Оваа веб страна беше овозможена со поддршка Институтот за трајни заедници (ИТЗ)преку фондови на Агенцијата на Соединетите Американски Држави за меѓународен развој (УСАИД).