Click on the slide!

Guide

тест

“The Road to Effective Community Support” is the first Guide on Corporate Philanthropy issued in the R. of Macedonia.

Click on the slide!

Supporting companies

Supporting companies Achieving effective philanthropy Development of a corporate philanthropy strategy integrated into the CSR strategy; Creation and administration of giving systems and programs; Monitoring…

More...

Формирање на клуб на одговорни бизниси

SAS 7508 w


На 09.02.2017 беше формиран Клуб на одговорни бизниси, чиј основач е Конект. Највисоките раководни струкутри од педесетина компании ја подржаа инцијативата за формирање на Клубот и се заложија дека ќе придонесат во развојот на општеството со водење фер и одржлив бизнис што поттикнува иновации, влева доверба и што промовира вистински вредности. Клубот претставува нова уникатна платформа за здружување на иницијативите, идеите и ресурсите на компаниите заради реализација на поголеми и посложени проекти кои ќе имаат значајни ефекти врз животот на луѓето, просперитетот на заедниците и одржливиот развој на општеството. 

Настанот се одржа во резиденцијата на британскиот амбасадор Чарлс Гарет. Оваа активност е дел од проектот „Граѓанското општество посилно со бизнисот и граѓаните“ финансиран од Европската Унија.

 

 

Повеќе информации за Клубот и програмите може да најдете овде.

 

Ново руво :)

Почитувани соработници и драги посетители. Би сакале да ви соопштиме дека нашиот креативен тим работи на редизајн на страницата, со цел да ви овозможиме сосема ново искуство при пребарување и користење на содржините.

Дотогаш, за сите информации поврзани со донирање, користете ја нашата страница www.donirajpametno.mk или побарајте информации на нашиот блог

Ви благодариме на разбирањето и се гледаме наскоро, во ново руво :)

   

Обуки за прибирање средства од локални донатори

Во рамките на проектот „Граѓанското општество посилно со бизнисот и граѓаните“ здружението Конект спроведе 4 обуки за мобилизирање на средства од бизнис секторот и граѓаните.

Read more...
   

Публикации на КОНЕКТ за ООП

 

Пет публикации на Конект се користитат особено од малите и средни претпријатија како референтни алатки и материјали при планирање, спроведување и известување за ООП практиките. Публикациите се издадени во рамки на проектот „ООП во РМ“.

Повеќе...

Водич

vodichM
Патот до ефективна поддршка на заедницата“ е првиот прирачник за корпоративна филантропија издаден во Р. Македонија.
Повеќе...

konekt-blog-190px

VIDEO

Konekt is a member of

gc3

logo-koord-telo

CSR-Regional-Network

amcham_logo

Social Network

  • Facebook: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Skopje/Konekt/361385096631?ref=ts
  • Flickr: 47934501@N06
  • Twitter: konekt_skopje
  • YouTube: AssociationKonekt
donatorti This website was made possible through support provided by Institute for Sustainable Communities (ISC) with funds from United States Agency for International development (USAID).
Оваа веб страна беше овозможена со поддршка Институтот за трајни заедници (ИТЗ)преку фондови на Агенцијата на Соединетите Американски Држави за меѓународен развој (УСАИД).